PASTRAVARIA GURA RAULUI
   Acasa

Pastravaria Gura Raului se afla la iesirea din comuna Gura - Raului, in apropierea barajului de acumulare.

La doar 18 km de Sibiu, Gura Raului, straveche asezare romaneasca, este situata pe Valea Cibinului, la poalele Muntilor Cindrel, in inima cunoscutului tinut al Marginimii Sibiului, la o altitudine de aproximativ 600 m.
Satul este de tip compact, cu vatra amplasata pe valea raului Cibin, la gura de iesire a acestuia dintre munti.


Gura Raului este locul ideal de plecare in drumetii, ture cu bicicleta sau excursii in munti, vizitarea satelor din Marginimea Sibiului precum si a cetatilor-biserici sasesti din Cristian, Garbova sau Slimnic.

Teritoriul comunei Gura Raului se bucura de existenta catorva lacuri a caror frumusete si importanta economica vin in completarea locurilor pitoresti ale asezarii.

Lacul de acumulare Gura Raului s-a format in urma construirii barajului finalizat in anul 1981. Barajul are inaltimea de 72 m si este situat la altitudinea de 550 m.

Lacul are o suprafata de 65 ha, o latime de 70-300 m si o capacitate de 15 milioane m3. Este utilizat pentru alimentarea cu apa a orasului Sibiu, producerea de energie electrica si nu in ultimul rand pentru regularizarea Raului Cibin.

Vizitarea monumentele locale (Bisericile ortodoxe, icoane, vechi gospodarii taranesti cu instalatii traditionale precum "piua de haine" si "presa de ulei " – functionale) precum si observarea traditiilor foarte bine conservate sau participarea la diverse festivaluri (precum Festivalul “Bujorul de munte” sau Festivalul GRAF-ART), cat si vizitarea orasului Sibiu, reprezinta optiuni variate de petrecere a timpului liber.